Tetőcsere

tetőcsere munkálat régi házaknál

Régi, múlt században épült házak tetőszerkezetének cseréje

A házak többsége manapság már régi építésűnek számít. Az elöregedő tetőszerkezetek miatt ezek az épületek kevésbé ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben, valamint alacsonyabb hőmegtartó képességük is magasabb energiafogyasztást eredményez.
A tető otthona védelmét szolgálja, ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő állapotban legyen. A tetőfelújítással és a tetőcserével korszerűsíthető a szerkezet, valamint cserélhetők a cserepek, így a megújult tető még hosszú évtizedekig fogja óvni az otthonát.

Mikor érdemes elgondolkodni a tetőfelújításon?

Számos észrevehető jele van annak, ha a tető már felújításra szorul. Az egyik legnyilvánvalóbb közülük a beázás. Ha a nedvesség bejut a tetőlécek közé vagy eléri a tartógerendákat, károsíthatja az egész szerkezetet, korhadást és gombásodást okozhat. Ilyen esetben a teljes tetőcsere nyújt biztos és hosszantartó megoldást
A tető rossz szigetelése szintén jelzi a tetőfelújítás szükségességét. A nem megfelelő tetőszigetelés ugyanis nem tudja bent tartani a felmelegített levegőt télen, nyáron pedig nem nyújt védelmet a kinti meleggel szemben, így magas energiafogyasztást eredményez.
A töredezett és hiányos cserepek is mutatják, ha eljött a tetőfelújítás ideje. A rossz cserepek miatt megnő a beázás esélye, az erős szél pedig könnyen belekaphat a tetőbe, ami komolyabb károkat is okozhat.

Tetőfelújítási munkálat megkezdése
Lemeztetővel modernizáltuk otthonát, hogy az egy időtálló és esztétikus megjelenéssel rendelkezzen.

Hogyan álljon neki a tetőfelújításnak, tetőcserének?

A tetőfelújítás, tetőcsere jelentős beruházás, amibe csakis gondos tervezéssel szabad belevágni. A munka szakszerű ismereteket igényel, melyek hiányában a kivitelezés pontatlan lehet és újabb problémák is jelentkezhetnek. Megnőhet például a beázás, a korhadás vagy a penészgomba megjelenésének kockázata. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házilag barkácsolt és kiigazított tetőket rövid időben belül ismét javítani, cserélni kell, ami többletköltségekkel is járhat.
A tetőfelújítás már a tervezési fázisban szakembert igényel, mivel helyesen kell felmérni és kijelölni az elvégzendő feladatok sorát. A megfelelő szakemberrel szakszerűen és biztonságosan végezhető el a felvázolt munkafolyamat, ami garanciát jelent a minőségi munkára. A tetőszerkezet cseréje, felújítása így lesz kifogástalan és megtérülő befektetés.

Miért éri meg a tetőfelújításra, tetőcserére áldozni?

Az új tető esztétikailag kifogástalan látványt nyújt, de ami ennél is fontosabb, hogy a szerkezete stabil és erős, így ellenáll a heves záporoknak, a jégesőnek és a viharos erejű szélnek is. A tökéletesen illeszkedő szerkezeti elemek és a hiánytalan cserepek kiválóan szigetelnek, jelentősen csökkentve a rezsiköltségeket, így biztosítva, hogy a felújításra fordított kiadások rövid időn belül megtérüljenek. A szakszerűen cserélt és felújított tető hosszú évtizedekig garantálja otthona védelmét.
Cégünk elkötelezett a minőségi munka és az ügyfélközpontúság mellett. Régi építésű házak esetében a szeglemezes tető ideális megoldást jelenthet, ha a szerkezet cseréjére kerül a sor. Kivitelezése akár pár nap alatt megoldható és a költségek szempontjából is kedvező.
Ha tetőfelújításon, tetőcserén gondolkodik, kérjen egyedi árajánlatot tőlünk!

Ne halogassa a tetőcserét
Top