Gyakori kérdések

Tudjuk, hogy a tetőcsere vagy tetőfelújítás nagy körültekintést igényel, így megrendelőinkben is számos kérdés merülhet fel. Legyen szó tervezési kérdésekről, a szeglemezes tető gyártási módszereiről, a kivitelezés részleteiről vagy a technológia különleges előnyeiről, az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyekkel a legtöbbször találkozunk.

Esetleg olyan kérdése van, amelyre az alábbiakban nem talált választ, vagy éppen egyedi árajánlatot kérne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és ossza meg velünk elképzeléseit!

Hogyan segít a Truss-Wood tetőcsere és tetőfelújítás során?

Mi nem csupán a profi tervezést vállaljuk, de ránk bízhatja a munkához felhasznált minőségi alapanyagok beszerzését, valamint a gyártást és a precíz kivitelezést is. Legyen szó szeglemezes tetőszerkezetek elkészítéséről, ács- és bádogos munkákról, fontos számunkra, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk.

Milyen előnyökkel jár a szeglemezes tetőszerkezet alkalmazása tetőfelújítás esetén?

A szeglemezes tetők alacsony hajlásszögű szerkezeti kivitelben is telepíthetők, így kiválóan alkalmasak lehetnek családi házak vagy éppen ipari, mezőgazdasági jellegű épületek esetén. A szeglemezes tetőszerkezetek bármilyen tetőfedési technikával kombinálhatók, valamint tartóoszlopok nélküli tágas terek kialakítását is lehetővé teszik.

Mi a szeglemezes tető lényege, és hogyan különbözik a hagyományos tetőktől?

A szeglemezes tetőszerkezetek és az ácsolt tetők legfontosabb különbsége, hogy az előbbi kivitelezése esetén milliméterpontos számítógépes tervezést követően a felhasznált alapanyagok nagyobb részét üzemünkben gyártjuk le. Az előgyártott elemeket a helyszínen már csak össze kell szerelni, melynek során a rögzítéshez csavarok helyett acél szeglemezeket használunk.

Hogyan járul hozzá a szeglemezes tető a tetőfelújítás költséghatékonyságához?

A konstrukcióból adódóan szeglemezes tetők kivitelezése esetén nincs szükség betonfödém építésére, ami nagymértékben képes redukálni az építkezés költségeit. A szeglemezes tetők mindemellett kevesebb faanyagot igényelnek, mint a hagyományos, ácsolt tetők, így nem csupán környezetbarát megoldást jelentenek, de a technika alkalmazásával az alapanyag-költségekből is lefaraghatunk.

Miért ajánlott a rácsos tartók használata a tetőcsere során?

A rácsos tartók professzionális minőségű, szeglemezkötésű, fából készül tetőszerkezeti elemek, amelyek korszerű tervezőszoftver segítségével kerülnek legyártásra. Magas minőségben legyártott rácsos tartók alkalmazása esetén nincs szükség betonfödémre, a födém kialakítása a rácsos tartókra könnyedén rögzíthető gipszkarton profilokkal egyszerűen megoldható.

Hogyan biztosítja a Truss-Wood a szeglemezes tetőszerkezetek időtállóságát?

Mi minden esetben kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, ami garanciát jelent az általunk végzett kivitelezések időtállóságára. Tűpontos precizitással legyártott szeglemezes tetőszerkezeteink és időjárásálló tetőfedőanyagaink hosszú évtizedekig tartó használatot tesznek lehetővé akár lakossági, akár ipari megoldásokról legyen is szó.

Milyen esetekben javasolt a szeglemezes tetőszerkezet alkalmazása a tetőcsere során?

Amennyiben az Ön számára fontos a költséghatékony és nem utolsósorban gyors kivitelezés, a szeglemezes tetőszerkezet mindenképpen jó választásnak fog bizonyulni. A technikának ugyanakkor fontos előnye az is, hogy belső gerendák és tartók elhelyezése nélkül is kialakítható, így a tető belső elrendezése szabadon variálható, akár a kivitelezés után is.

Milyen előnyei vannak a rácsos tartókkal készült szeglemezes tetőszerkezetnek?

A rácsos tartókkal készült szeglemezes tetőszerkezetek pénztárcabarát megoldást jelentenek bármely családi ház, illetve ipari vagy mezőgazdasági épület esetében. Technológiánknak köszönhetően akár nagyobb, akár 30 m fesztávolságú tetőszerkezetek is kivitelezhetők, és az elkészült, nagy teherbírású tetőszerkezetekre könnyen szerelhető napelem is.

Hogyan járul hozzá a szeglemezes tető a tetőcsere gyorsaságához?

A tetőcsere hosszát sokszor éppen a szükséges ácsmunka határozza meg. A szeglemezes tetők esetében ugyanakkor a szerkezeti elemek saját műhelyünkben készülnek el, így azokat a helyszínen csupán össze kell szerelni. Éppen ezért a tetők mérettől függően akár két-három nap alatt egyszerűen telepíthetők.

Mik a legfontosabb szempontok a szeglemezes tetőszerkezet kiválasztásakor tetőfelújítás vagy tetőcsere esetén?

A szeglemezes tetők egyszerre kínálnak pénztárcabarát kivitelezést, valamint tartós megoldást, ezért bárki számára tökéletes választást jelenthetnek. A telepítés előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy az épület hőtároló képességével kapcsolatos elvárások szempontjából szükség van-e vasbetonfödém készítésére. Noha elmondható, hogy betonfödém nélkül az épület hőtároló képessége alacsonyabb, azonban fújható üveggyapot szigeteléssel ez könnyen orvosolható.

Hogyan történik a szeglemezes tetőszerkezetek tervezése a Truss-Woodnál?

Cégünk a Wolf Win tervezőszoftvert használja a szeglemezes tetők tervezésére, amelynek segítségével a tető minden egyes eleme pontosan felvázolható. Az elemeket mindezek után saját gépparkunk segítségével, milliméter pontosan gyártjuk le, majd azokat a helyszínen tapasztalt, és a terveket pontosan ismerő munkatársaink segítségével a helyszínen illesztjük össze.

Milyen anyagokból készülnek a rácsos tartók a szeglemezes tetőszerkezetekhez?

A rácsos tartók kizárólag magas minőségű, az időjárás viszontagságait kiálló, tartós faanyagokból készülnek. Ez a technológia nem csupán erős, strapabíró és nagy teherbírású szerkezetek megalkotását teszi lehetővé, de azt is, hogy a tetőtér kialakítását a tulajdonos a későbbiekben is szabadon megváltoztathassa.

Miért választja a Truss-Woodot, ha szeglemezes tetőszerkezetet vagy tetőfelújítást tervez?

Számunkra a precíz munka, a minőségi alapanyagok és a modern technológiák alkalmazása kéz a kézben járnak. Fontos számunkra, hogy a munkafolyamat egészét, a tervezéstől a kivitelezésig egy kézben tartsuk, így ügyfeleink mindig pontosan az előzetes megbeszélések és tervek tartalmával megegyező végeredményt kapják. Ha minket választ, számíthat az átlátható, folyamatos kommunikációra, valamint a megrendelői igények maximális szem előtt tartására.

Hogyan segíti a Truss-Wood a régi, múlt században épült házak tetőfelújítását vagy tetőcseréjét?

A szeglemezes tetők nem csupán új épületek kivitelezése esetén, de régi, akár múlt században épült házak tetőszerkezetének cseréje során is jó választást jelenthetnek. A kivitelezés egyszerűbb és költséghatékonyabb a hagyományos megoldásoknál, ugyanakkor súlyelosztás és stabilitás szempontjából kifejezetten kedvező eredményt biztosíthatnak. A szeglemezes tető mindemellett bármilyen cseréppel, zsindellyel, palával vagy más megoldással fedhető, így az esztétikus végeredmény garantált.

Milyen módon garantálja a Truss-Wood a tetőcsere és tetőfelújítás során a minőséget és határidők betartását?

Mi kizárólag a legmodernebb tervezőprogramokkal és gépi technológiával dolgozunk, ami nem csupán a precíz gyártást, de a munka határidőre való elkészültét is garantálja. Az összes munkatársunk és alvállalkozónk megbízható szakember, így a szerződésben rögzített határidők betartásáért minden esetben kezeskedünk.

Top